Известие

Collapse
No announcement yet.

Гърми на бензин 1.8тс ГИ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гърми на бензин 1.8тс ГИ

Гърми при студен и топъл двигател.Трудно се форсира а бе общо взето не работи.Като загрее малко обръща на газ и оправя работата.
    Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
    Alfa Romeo 145 1.3Boxer 90hp EX

Диагностика правена ли е? Дебитомер и лабда сондата как са? За да гърми значи сместа е богата и се пали в среда с повечко кислород-гърнето.
    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Аз пък си мисля, че вероятно гърми смукателния колектор, защото сместа е бедна Ха сега?
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

На диагностика ходих и ми казаха лоша горивна смес и нищо повече.Дебитомер и сонда още не съм сменявал,чакам заплата за да ида на добър диагностик,че да си купувам части по метода на изключването....но като цяло колата не върви и на газ,а бе все едно караш кола 90 коня

Comment

Провери свещите.
          Alfa Romeo156 1.8T.Spark SportPacket
          Ducati ST2

Comment

Водачи на клапани или клапани?!
            Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Малее ще накарате човека да си отвори мотора заради един дебитомер например
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Възможно е всички да грешим. Нали затова е форум а не автосервиз!
                Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Свещи смених преди няколко дена-никаква разлика.Ако някой колега се навие да даде дебитомер за проба..

Comment

И аз имам подобни проблеми на бензин, а на газ никакви. Сменил съм дебитометър, ламбда, дросел, комп, та според мен не е от тези неща Имам съмнения от моторчето за празен ход (100% ми е за смяна, но е много пари) и някой темп датчик да не бърка нещата.

Добра диагностика и дано се оправи проблема ти.
                    sigpic
                    ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                    0889 636 093

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=52979
                      Чети и терзай като мене
                      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Днес разкачих буксата на дебитомера и я запалих така.Колата спря да гърми и работи общо взето добре на бензин.В ниските обороти я няма,но като цяло разликата е огромна(вероятно и в разхода ) Та интересно ми е това какво значи,че дебитомера е пре.... и трябва ли след това диагностика за чистене на грешки?

Comment

Нищо не значи все още...
                          Кажи на диагностиците да видят с какви инж.времена работи колата, когато е закачен дебитомера. За самите ст-ти на дебитомера е излишно да казвам май, че трябва да се гледат. Диагностиката не е само да се видят записаните грешки.
                          Колко километра си минал на газ?

Успех с ремонта.

П.П. Все пак най вероятно си за дебитомер, ама се дразня като идеш на диагностика, вземат ти някакви пари и нищо съществено не ти кажат.
                          Щото това "лоша горивна смес" може да е от 20 различни неща.
                          Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 22:50.
                          Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                          Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Working...
                          X